5 Bước bán hàng trên Amazon giúp bạn kiếm hàng tỉ đồng

Amazon është një treg biznesi që lejon mallrat tuaja të arrijnë mijëra njerëz në mbarë botën, ky nuk është më një koncept i çuditshëm për ata që bëjnë biznes në internet ose që mësojnë të shesin në Amazon. Sipas studiuesve ekonomikë, deri në fund të vitit 2019, të ardhurat nga të mësuarit për të shitur në internet në Amazon do të rriten me 70% krahasuar me shitjen direkt në kompani. Bashkohuni me Chaolong TV.vn për të zbuluar se si të hyni në këtë treg!

1. Pasqyrë e Amazon

Amazon, i themeluar në vitin 1996, është një nga faqet më të mëdha të tregtisë elektronike në botë. Përveç shitjes së librave, Amazon ofron edhe produkte nga pajisje elektronike si CD, lodra, pajisje elektronike, kompjuterë, ankande online, DVD.

Në vitin 2015, Amazon kaloi Walmart si shitësi më i vlefshëm me pakicë në Shtetet e Bashkuara për nga kapitalizimi i tregut. Me Amazon, ju mund të fitoni para në çdo kohë, kudo dhe të sillni të ardhura të qëndrueshme pa pasur nevojë të investoni ndonjë kosto marketingu ose transporti. Fitimi i parave në Amazon konsiderohet si një nga format e fitimit të parave në internet që po interesohet nga shumë njerëz përmes formave të marketingut në internet, mund t’i referoheni kurseve të mëposhtme: mësoni marketingun online për më shumë njohuri kur filloni të shesni në Amazon.

Për të bërë një shitje në Amazon, duhet të kryeni 4 hapa bazë si më poshtë:

– Hapi 1: Bëni një foto të produktit dhe postoni atë imazh në Amazon.com.

– Hapi 2: Klientët vizitojnë Amazon dhe porosisin produktet tuaja.

– Hapi 3: Ju merrni para nga Amazon.

– Hapi 4: Amazon dërgon mallrat në adresat e klientëve në mbarë botën.

buoc-ban-hang-tren-amazon-7.jpg

Si të shesësh në Amazon me 5 hapa bazë

>> Shih më shumë: 6 kurset kryesore të biznesit në Amazon të disponueshme vetëm në UNICA

2. Pse duhet të shesësh në Amazon?

Nuk është rastësi që Amazon është bërë një treg potencial biznesi. Sepse do të merrni përfitime të panumërta kur bëni biznes në këtë platformë të tregtisë elektronike. Konkretisht:

– Amazon ofron të dhëna të mëdha për klientët për t’ju ndihmuar të arrini klientët pa shpenzuar shumë para. Për më tepër, numri i klientëve në Amazon nuk është i kufizuar në vende dhe territore, por përhapet në të gjithë vendet e botës.

– Katalogu i produkteve të biznesit në Amazon është jashtëzakonisht i pasur për t’ju ndihmuar të rritni shpejt shitjet.

– Sistemi Amazon përditësohet vazhdimisht për ta bërë të përshtatshëm dhe të lehtë për shitësit të bëjnë biznes.

– Shitja në Amazon.com i ndihmon bizneset të krijojnë më shumë besim se kanalet e tjera të tregtisë elektronike.

3. Kushtet për të qenë në gjendje për të shitur në Amazon

Nëse dëshironi të shisni produkte në Amazon, duhet të siguroheni që të përmbushen kriteret e mëposhtme:

– Keni një llogari shitjesh në Amazon.

– Jep adresën e plotë dhe të saktë, informacionin e ngarkesës, transportuesin dhe kohën e dorëzimit.

Tham Khảo Thêm:  6 Cách tăng View trên Youtube hiệu quả

– Duhet të ofrojë imazhe ekskluzive. Domethënë, produktet e postuara për shitje duhet të kenë imazhet më realiste dhe të detajuara.

– Kuptoni procesin e blerjes, metodat e transportit dhe tarifat që lidhen me importin dhe eksportin e mallrave, tarifat shtesë dhe kohën e dorëzimit të porosisë.

– Të jetë në gjendje të komunikojë në anglisht për t’iu përgjigjur pyetjeve dhe kërkesave të klientëve.

– Koha e shpejtë e përgjigjes brenda 24 orëve për blerësit.

– Kuptoni tarifat shtesë që lidhen me taksën e eksportit, tarifën e transportit, taksën e importit dhe lëshimin e faturës së TVSH-së kur kërkohet nga blerësi.

4. Udhëzime se si të shesësh në Amazon

Hapi 1: Regjistrohuni për një llogari shitësi në Amazon

Për të krijuar një llogari shitësi në Amazon, do t’ju duhet të zgjidhni një kategori shitësi, të jepni disa informacione për biznesin tuaj dhe të kuptoni politikat e shitësve të Amazon.

Zgjidhni kategorinë e shitësit

Kur regjistroheni për të shitur në Amazon, do të zgjidhni nga tre kategori të ndryshme shitjesh, në varësi të madhësisë së biznesit tuaj:

Nëse zotëroni një biznes shumë të vogël dhe planifikoni të shesni më pak se 40 artikuj në muaj, mund të regjistroheni si shitës individual. Ose madje mundeni shes libra ne amazon, ky është një treg para-vjetor që po eksplorohet nga shumë njerëz. Kjo do t’ju kushtojë vetëm 0,99 dollarë për shitje, plus disa tarifa të tjera transaksioni.

Nëse planifikoni të shesni më shumë se 40 artikuj individualë në muaj, do t’ju duhet të regjistroheni për një llogari Pro. Amazon do të paguajë një tarifë abonimi prej 39,99 dollarë në muaj, plus disa tarifa transaksioni për çdo shitje.

Nëse i bëni produktet tuaja, mund t’i shisni me shumicë në Amazon. Ata do të trajtojnë listat e produkteve, përmbushjen dhe transportin, dhe kur stoku të mbarojë, ata do të porosisin më shumë nga ju.

buoc-ban-hang-tren-amazon-7.jpg

Për t’u regjistruar në Amazon, lëvizni poshtë në fund të ekranit dhe klikoni në kutinë Shitet në Amazon

Ju lutemi vini re se produkte të caktuara kërkojnë miratim për shitjen e partnerëve dhe nëse miratohen, vetëm shitësit me një llogari Pro do të kenë të drejtë t’i shesin ato produkte. Përpara se të zgjidhni llojin e llogarisë për t’u regjistruar, shikoni listën e plotë të produkteve të Amazon që kërkojnë miratim të veçantë për të parë nëse duhet të shkoni së pari përpara se të bëheni shitës.

Krijoni llogarinë tuaj të shitësit në Amazon

Pasi të zgjidhni kategorinë që do të shisni, d.m.th., do të konfiguroni llogarinë tuaj të shitësit në Amazon. Për të përfunduar konfigurimin e llogarisë suaj, Amazon do të kërkojë:

– Emri i biznesit tuaj: Ky është emri që do të jetë i dukshëm për klientët në tregun e Amazon.

– Emri juaj dhe adresa ligjore: Ky informacion do të ruhet nga Amazon për referencë. Nëse jeni një subjekt biznesi i regjistruar, përdorni emrin dhe adresën e saktë me të cilën jeni regjistruar.

buoc-ban-hang-tren-amazon-7.jpg

Emri i shfaqur në emrin e shfaqur duhet të përfaqësojë produktin që tregtoni dhe të ketë markën e vet.

– Informacioni i kontaktit: Amazon do të përdorë informacionin tuaj të kontaktit për t’ju dërguar njoftime për porositë, njoftime për pretendimet e garancisë, shërbime dhe përditësime teknike. Klientët do të përdorin informacionin e kontaktit të klientit tuaj për të kontaktuar me pyetje në lidhje me porosinë tuaj. Kontaktet për Amazon dhe klientët mund të jenë të njëjta ose të ndara.

Tham Khảo Thêm:  Đẳng cấp trong Marketing với Content dạng câu chuyện

– Informacioni i llogarisë bankare: Amazon ofron pagesa për produktet e shitura çdo 14 ditë drejtpërdrejt në llogarinë tuaj bankare të biznesit.

– Opsionet e dorëzimit: Zgjidhni rajonin në mbarë botën ku jeni gati të dërgoni dhe tregoni nëse ofroni transport të shpejtë.

Vendosni një profil shitësi

Pasi llogaria juaj të jetë e hapur, hapi tjetër në procesin e shitjes në Amazon është të plotësoni profilin tuaj publik të shitësit. Mendoni për një profil shitësi në Amazon si një profil të rrjeteve sociale me bazë në Amazon për biznesin tuaj: Këtu klientët e Amazon do të njohin kompaninë tuaj, do të shohin politikat tuaja të transportit dhe kthimit, do të shqyrtojnë reagimet e klientëve dhe më shumë.

Hapi 2: Listoni produktet tuaja

Pasi të konfiguroni llogarinë tuaj të shitësit, do të filloni duke renditur produktet për shitje në tregun e Amazon.

Nëse jeni një shitës individual, do të listoni secilin prej produkteve tuaja në Amazon Marketplace individualisht. Dhe nëse jeni një shitës profesionist, mund t’i listoni produktet tuaja në grupe të mëdha. Disa kategori produktesh, si veshjet, madhësia e mbështetjes ose variacionet e ngjyrave në një listë.

buoc-ban-hang-tren-amazon-7.jpg

Rendisni produktet që dëshironi të shisni në Amazon

Produktet që shisni në Amazon do të ndahen në njërën nga dy kategoritë: Produkte të listuara tashmë në tregun e Amazon dhe produkte të reja për të cilat do të jeni shitësi i parë ose i vetëm.

Nëse produkti që po listoni është tashmë në Amazon, mund të përdorni imazhet dhe përshkrimet e disponueshme në sajt. Ju thjesht tregoni sa produkte keni për të shitur, përshkruani gjendjen e produktit dhe zgjidhni opsionet tuaja të disponueshme të transportit.

Hapi 3: Menaxhoni inventarin tuaj

Sapo të ngarkoni listimet tuaja dhe t’i vendosni ato drejtpërdrejt në tregun e Amazon, mund të përdorni faqen e internetit qendrore të shitësit për të menaxhuar të gjitha aspektet e llogarisë suaj të shitjeve: artikuj të rinj, përditësoni inventarin tuaj, gjurmoni matjet tuaja të performancës dhe më shumë.

Menaxhimi i duhur i inventarit është një nga çelësat më të mëdhenj të suksesit si shitës në Amazon. Si blerës, mbani mend kur klikoni mbi një produkt që vërtet dëshironi ose keni nevojë dhe merrni një mesazh të pavlefshëm, shitësi ka humbur një mundësi të madhe.

buoc-ban-hang-tren-amazon-7.jpg

Kontrolloni lehtësisht inventarin tuaj të rregullt në Amazon

Hapi 4: Plotësoni dhe shisni produktin tuaj

Renditja e produkteve për shitje në tregun e Amazon dhe menaxhimi i inventarit tuaj janë pjesët më të vështira të shitjes në Amazon. Kur një klient vendos një porosi, hapi tjetër është të marrë produktin në duart e tij.
Amazon ofron dy opsione për përmbushjen dhe dorëzimin e produktit:

Përmbushja nga tregtari (FBM): Si një shitës i Amazon, ju jeni përgjegjës për ruajtjen e inventarit, paketimin, etiketimin dhe dërgimin e produkteve për çdo klient.

Përmbushja nga Amazon (FBA): Amazon i ruan produktet tuaja në qendrat e tyre të përmbushjes dhe ata merren me paketimin dhe dërgimin e produkteve te klientët.

buoc-ban-hang-tren-amazon-7.jpg

Përfundoni hapat e regjistrimit dhe mund të filloni të shisni produktet tuaja

Hapi 5: Merrni fitimet tuaja

Amazon është një mënyrë e shkëlqyer për të zgjeruar biznesin tuaj. Amazon do të zbresë të gjitha tarifat e aplikueshme nga shitjet tuaja çdo dy javë. Ata do ta depozitojnë gjendjen në llogarinë tuaj bankare çdo dy javë dhe do t’ju dërgojnë njoftime me email sa herë që merrni një pagesë të re.

Këtu është një listë e tarifave të shitësve të Amazon që do të zbriten nga shitjet tuaja:

Tham Khảo Thêm:  CTO là gì? Các kỹ năng cần có một CTO chuyên nghiệp

– Tarifat mujore të shitësve: Këto janë tarifat që i paguani Amazon për të fituar akses në tregun e tyre. Shitësit profesionistë paguajnë 39,99 dollarë në muaj dhe shitësit individualë paguajnë 0,99 dollarë për shitje.

Tarifat e referimit: Këto ndryshojnë sipas llojit dhe madhësisë së produktit, por ju zakonisht nuk paguani më shumë se 15% të çmimit të shitjes së produktit tuaj si tarifë referimi.

buoc-ban-hang-tren-amazon-7.jpg

Merrni fitimet tuaja me lehtësi në amazon

>> Shih më shumë: Mënyra më efektive për të fituar para në Amazon në 2022

– Tarifat e trajtimit të kthimit: Amazon ngarkon tregtarët për një tarifë trajtimi në kategori të caktuara produktesh.

Tarifa e asgjësimit të aksioneve: Kjo është një tarifë që Amazon u kërkon shitësve të FBA-së që duan që Amazon të ridërgojë ose të likuidojë aksionet e tyre të pashitura.

– Tarifa e porositjes së inventarit: Kjo është një tarifë tjetër që zbatohet për shitësit e FBA-së që duan më shumë kontroll mbi përmbushjen e tyre të Amazon-it të përqendruar në inventar.
– Tarifa e eksportit FBA: Ndonjëherë, Amazon ngarkon një tarifë eksporti për të transportuar produkte ndërkombëtarisht.

– Tarifat e zgjedhjes dhe paketimit: Amazon ngarkon një tarifë, bazuar në peshën dhe madhësinë e produktit tuaj, për të zgjedhur, paketuar dhe dërguar produktin tuaj dhe për të përpunuar kërkesat për shërbimin ndaj klientit. Kjo tarifë mund të jetë deri në 2,41 dollarë për produkt për artikujt më të vegjël, por mund të rritet ndjeshëm për artikujt më të mëdhenj ose të mëdhenj.

– Tarifa mujore e ruajtjes: Nëse përdorni një magazinë Amazon për të ruajtur inventarin tuaj, do të tarifoheni me një tarifë mujore bazuar në sasinë e ruajtjes që përdorni.

Ndërsa kjo listë tarifash mund të duket dërrmuese, një numër i madh shitësish të pavarur arrijnë të bëjnë një fitim të mirë duke shitur në Amazon. Çelësi i suksesit është menaxhimi i saktë i inventarit tuaj, listimet dhe fotot e produkteve me cilësi të lartë dhe çmimet e drejta për produktet tuaja.

Krijimi i biznesit tuaj të vogël në Amazon do të marrë pak kohë dhe vëmendje. Dhe kostot që lidhen me shitjen në Amazon do të zvogëlohen në fundin tuaj. Por kur të filloni të shihni se shitjet tuaja rriten pas punës me këtë gjigant të tregtisë elektronike, do të falënderoni veten për atë kontribut shtesë. Gjithashtu mund t’i referoheni Kursi i gjatë Pham Thanh për të përmirësuar aftësitë dhe njohuritë e tyre në biznes.

Pra, Unia.vn sapo ka ndarë me ju 5 hapa për të filluar shitjen në Amazon, ky është një treg shumë pjellor dhe potencial, por ju duhet të dini se si ta shfrytëzoni plotësisht. Ka edhe shumë çelësa studimi i biznesit në UNICA për referencën tuaj. Një tjetër “sekret” që Chaolong TV dëshiron të sjellë tek ju është bursa. Kjo është një nga minierat e arit që eksplorohet dhe investohet nga shumë njerëz.

Paç fat!

Chaolong TV ju sugjeron: Kursi “Amazon FBA (Fulfillment by Amazon) – Mënyra për të eksportuar mallra vietnameze në botë”

SHIKONI KURSIN E PLOTË KËTU

Etiketa:
Shitje Shitet KursiCảm ơn bạn đã đọc bài viết 5 Bước bán hàng trên Amazon giúp bạn kiếm hàng tỉ đồng . Đừng quên truy cập Chaolong TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

© 2023 Chaolong TV - WordPress Theme by WPEnjoy